Om koret

SMK ble stiftet 29. oktober 1916, og har vært aktive alle disse årene med unntakelse av krigsårene, da den slags ting ikke var lov.

Kulturell pilar

En viktig ting for koret, er å være en kulturell pilar i det lokale miljøet, ved bl.a. å underholde på sykehjem, for pensjonister, være en naturlig del av det kirkelige miljøet så vel som på vår nasjonaldag og andre høytidligheter. Vi har våre egne konserter, først og fremst det årlige «Vårbruset», men også andre. Vi gjør konserter sammen med andre kor, og deltar også på andres konserter. Vi har etter hvert også blitt et betydningsfullt innslag på «Svelvikdagene».

Høytid og humor

Vi har som alle andre mannskor stått frem med tradisjonelle mannskorsanger, de staute og høytidelige «rett i ryggen»-sangene, og kirkelige sanger, samt noen lettere/lystigere sanger til ditto anledninger.

De tradisjonelle sangene er ikke gjemt vekk, men de har blitt lagt mindre vekt på i de siste 12-14 årene, til fordel for lettere og tidsriktig stoff.

Mye av det nye stoffet ligger vel nærmere til bruk i cabaret/revy-sammenheng enn tilfellet var før. Flere solister står frem med flotte nummer i denne «settingen».

Kort fortalt er vi en glad gjeng mannfolk som liker sang og musikk, og holder oss unge, mye på grunn av våre interesser.

Våre sangere

Svelvik mannskor
består idag av følgende aktive sangere:

1. tenor:
Roger Elias Bjelland
Roar Eriksen
Finn Johnsen
Bjørn Morken
Haugar Nordli
Helge Pettersen
Jarle Hellum
Owe Persson

2. tenor:
Leif Lieng
Øivind Lippert
Øystein Aagaard Nordby
Egil Rulnes
Morten Sollie
Tore Steffensen
Mark Sewitsky

1. bass:
Terje Iversen
Sølve Nordli
Jan Aakvåg
Arne Uglum
Poul Erik Øverby
Terje Bullen
Jan Andersen

2. bass:
Bjørn Andersen
Svenn Petter Andersen
Kay Håkon Bjerke
Tor Asbjørn Guttormsen
Jarle Hanssen
Jan Pettersen
Erik Hjelmtvedt
Ole Herman Myhre

Vår dirigent

Gísli Jóhann Gretarsson (1983), komponist m.m, er en nord-islending med stor lidenskap for opera og operaens eventyrlige form.

Allsidig

Gretarsson er opprinnelig utdannet klassisk gitarist som ledet videre til bachelor- og masterstudier i komposisjon, med orkesterdireksjon som andrefag, ved Musikkhögskolan i Piteå (Sverige) med professorene Jan Sandström og Petter Sundkvist.
I utvikling av opera-formen har Gretarsson funnet plass til sine ulike roller som komponist, dirigent, arrangør og produsent. Disse rollene har gitt en fantastisk lekeplass for en gal islending.

Verden rundt

Fokuset hans har ikke ligget bare på å komponere opera, men å bruke sine eventyrlige fortellinger som stamme i sine verk. Verkene spenner fra sangsykluser, konserter for ulike soloinstrumenter, kormusikk, orkesterverk, kirkelige verk (et Stabat Mater og flere salmer) og kammermusikk i alle dens ulike former. Verkene har blitt framført i hele Norden, Spania, Frankrike, USA, Italien, Tyskland og Island.

Gretarsson har vært kordirigent for Ískórinn (islandsk koret i Oslo) siden 2012, Choriaaros siden 2014 og Svelvik Mannskor siden 2015.

Vil du være med?

Koret ønsker seg flere sangere!
Synes du det er gøy å synge, og har lyst til å være med i et godt sosialt miljø, vil du kunne få utbytte av å bli med oss. Vi liker også å reise!

De siste årene har vi fått flere yngre sangere i koret. Det har vært målsettingen for styret i koret en tid, og vi håper trenden fortsetter.

Øvingstider

Vi øver hver mandag på SBV- Kinogården i Storgaten fra kl. 19.00 – 21.30.

Du er velkommen til å komme å overvære en øvelse, helt uten forpliktelser, så det er bare å møte opp. Ta gjerne kontakt med en av korets medlemmer om du ønsker litt mer orientering og hjelp til å komme i gang.

Kontakt

Kontaktperson/leder: Øivind Lippert
E-post: oivind.lippert@ebnett.no

Webansvarlig: Gunn Beate R. Rulnes
Epost: Post@svelvikportalen.no

Facebook

Postadresse:
Svelvik Mannskor
Noravn 21
3060 Svelvik

Grasrotandelen

Grasrotandelen gjør at du som registrert spiller hos Norsk Tipping kan velge en forening som du ønsker å støtte med 5 % av innsatsen – uten at det går utover innsatsen og premien din. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i Svelvik Mannskor. Vi har organisasjonsnummer 876224682.

Send SMS: GRASROTANDELEN 876224682 til 2020

Takk for støtten!