Om oss

Historien om Svelvikportalen.no

I kjølvannet av den fantastiske bølgen av optimisme etter Den Gode Hensigts første initiativ i Svelvik, fikk Gunn Beate Reinton Utgård inspirasjon til å lage Svelvikportalen.no.

Som innflytter syntes hun det var en balansekunst å skulle orientere seg i informasjonsterrenget i Svelvik, og syntes at det manglet brikker for å bli godt kjent med byen og kommunen hun hadde flyttet til. Som systematiker ønsket hun seg ett sted å lete etter informasjon. Da ektemannen ble med i Den Gode Hensigt i 2011, og hun ikke kunne bli med på grunn av små barn hjemme, ble virketrangen for Svelvik stor, og ideen om Svelvikportalen.no ble født.

Siden ble lansert i juni i 2012. Vinteren 2017 ble siden relansert med nytt design og forbedret innhold. Svelvikportalen.no er i sin helhet utviklet, eiet og driftet av Gunn Beate R. Utgård. Men den hadde aldri blitt til, hadde det ikke vært for denne gjengen. 

Samlende og positiv
Svelvikportalen.no er en uavhengig og samlende nettside for Svelvik. Vi fokuserer på omdømme og vekst, positivitet og lokalpatriotisme. Vi har vist oss å være en solid markedsføringskanal for kommune, næring, lag og foreninger i Svelvik, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Vi når ut til mange. Også nå etter kommunesammenslåingen, når vi nå tilhører Drammen kommune og Viken fylkeskommune.

På Svelvikportalen finner du alt om friluftsliv og aktiviteter i Svelvik, slik at du lett kan finne ut hva du eller barna dine vil fylle fritiden med. Her finner du åpningstider og kontaktinformasjon til den flotte handelsstanden vår, og kontaktinformasjon til håndverkere av alle slag. Vi ønsker å vise frem den flotte historien til Svelvik og det store miljøet for kunst og kultur. Vi har flotte fotogallerier som virkelig fanger sjarmen ved å bo her vi bor.

Svelvikportalen.no skal vise alt vi har, til dem som er på besøk, til dem som kanskje vil flytte hit, og ikke minst selv bli oppmerksomme på hvor heldige vi er som bor i Svelvik.

«Det finner du på Svelvikportalen»
Det er vår visjon. Det jobbes kontinuerlig med innhold, og vi er også avhengig av publikums hjelp til å samle informasjon og bilder fra alle hjørnene av kommunen vår. Målet er at dersom noen ønsker et bestemt innhold, så skal vi gjøre vårt ytterste for å tilby den informasjonen på siden vår. Si i fra til oss!

Drift
Svelvik kommune og Svelvik næringsråd var i 2012 pådrivere for at prosjektet skulle komme i havn. For å kunne drifte siden, bidrar butikkene, andre næringer og håndverkere en årlig sum for presentasjonene under temasidene. Til gjengjeld får de god reklame som når ut til svært mange, både på nettsøk, på nettsiden vår og via vår populære Facebookside. På denne måten kan vi opprettholde en levende, god og oppdatert side, med en prosentstilling til webansvarlig. Ta kontakt med Gunn Beate om du er interessert i en presentasjon.

Vi har gode besøkstall, og på Facebook har vi per. 2020 over 3350 følgere, noe som gjør oss til den absolutt største Facebooksiden i Svelvik, med fantastiske tall for rekkevidde.

Tips oss!
Vi ønsker å holde oss oppdaterte på det som rører seg i byen. Vi er avhengige av tips og innspill fra brukerne, fra lag og organisasjoner og fra næringene i byen. Vi ønsker å bygge opp et solid kontaktnettverk, slik at informasjonsflyten går lett. Har du egen bedrift, eller vet om ting som rører seg i byen? Er du kontaktperson for lag, foreninger eller organisasjoner i byen? Send oss en mail på post@svelvikportalen.no, så får vi et godt samarbeidsnettverk og en fullstendig katalog over alt som rører seg ved Svelvikstrømmen. Sammen synes vi mer.

Vekst og trivsel
Det er viktig for Svelvik, for vekst og tilflytting, for vår egen trivsel, at vi som bor her snakker positivt om Svelvik. Stolte svelvikinger kan gjøre mye godt. Og søker folk på «Svelvik» på Google, skal de komme hit.
 Folk flest bruker i dag internett som informasjonskanal, særlig de som vurderer å flytte hit.

Svelvikportalen frister, informerer og underholder. Dette er ikke kun en næringsside, men en samlende, oppdatert, levende og lokaloptimistisk portal som skal vise Svelvik fra sin beste side. Og her skal du kjapt kunne finne frem svar på det du lurer på.

Om Svelvikportalen.no kan være et lite bidrag til omdømmebygging, og økt handel og økt aktivitet i Svelvik, skal vi være fornøyde.

Med vennlig hilsen
Gunn Beate Reinton Utgård, lokaloptimist og webansvarlig

Les Svelvikspostens første artikkel om Svelvikportalen her.
Les Svelvikpostens artikkel om lanseringen her.

Gunn Beate Reinton Utgård

Gunn Beate Reinton Utgård er utdannet journalist. Hun jobber i dag som redaktør for Svelvikportalen, og som arbeidsleder ved Svelvik Produkter, etter 13 år som selvstendig «ordbruker». Hovedsaklig som forfatter av Listelykke-bøkene, som redaktør på nett og papir, med omdømme for Svelvik, og som sosiale medier-konsulent og blogger.

Født i 1979. Opprinnelig fra Ål i Hallingdal. Flyttet til Svelvik i 2006. Bor i Svelvik sentrum.
Har to barn, Vårin (2005) og Håkon (2009).

Svelvikportalen.no på NRK P1

2012

2014

2017